AOlot Programació estable de teatre amateur a Olot
 D'octubre a juny, al teatre Pere Serrat dels Catòlics, teatre amateur de qualitat.
Preu per funció: 10 € Entrades a: Olotcultura.cat

Programació temporada

 2021-2022


23 de gener de 2022 a les 18h

Adreça desconeguda

El Grup de teatre Esplais de Castelló d'Empúries representa "Adreça desconeguda" de Kressmann Taylor.

Sinopsi: 1932. L'alemany Martin Schulse i el jueu nordamericà Max Eisenstein comparteixen una gran amistat i són socis d'una galeria d'art a San Francisco (Califòrnia). En Martin ha decidit tornar al seu país amb els seus, mentre que el Max es queda a San Francisco per dur el negoci comú. Han promès d'escriure's i ho fan des del moment de la seva separació perquè s'estimen com germans. A principis de 1933, a Alemanya, Hindeburg deixa el poder a un nou canceller, el nacional-socialista Adolf Hitler. Mentre es produeix el tràgic ascens del Tercer Reich, la tendra complicitat de les primeres cartes bascularà subtilment fins a l'horror. Els dos homes viuran aquest gir històric en detriment de la seva amistat, i a la llum de la seva correspondència quedarà atrapada, com en una instantània, no només tota la tragèdia de l'Alemanya nazi, sinó a més una altra història, intemporal i universal: la variable i imprevisible condició de víctima i botxí de l'ésser humà.


Repartiment: Max Eisenstein: Constantí Fontclara, Martin Schulse: Martí Fontclara, Cartera/J. Lederer : Maria Dolors Parnau, Agent SS: Toni Garcia,Veu en off: Joan B. Torrella

Traducció: Ernest Riera

Direcció: Maria Rosa Oliveras 


20 de febrer de 2022 a les 18h

Garrí al forn amb compota de reineta

El grup El mirall Teatre de Blanes representa "Garrí al forn amb compota de reineta"

Sinopsi: És el muntatge amb què El Mirall ha fet la seva primera incursió en el món del cabaret. Aquesta nova proposta que, tot i estar presentada amb un embolcall un punt frívol i cabareter (música, dansa, humor...), es fa ressò dels temps que vivim, especialment, pel que fa a la reivindicació d'un veritable respecte i igualtat entre gèneres i opcions sexuals. Amb aquest espectacle El Mirall es vol afegir també a la denúncia d'una part de la societat contra els poders polític i judicial i contra alguns estereotips patriarcals que consenten i relativitzen, encara massa sovint, comportaments violents i discriminatoris injustificables. Garrí al forn amb compota de reinetaés fruit d'un treball col·lectiu que ha arribat a bon port gràcies a la inestimable tutorització de Roberto G. Alonso (actor, ballarí, coreògraf, director...). Ell va ser l'encarregat de dur a terme un taller per introduir-nos en el cabaret i ha seguit guiant tot el procés amb molta professionalitat, estima i paciència.

Autoria: El Mirall amb Roberto G. Alonso
Amb: Eva Ariza, Esther Bordallo, Bru Gallart, Oriol Gallart, Anna González, Mireia Micàs, Anna Noguer, Cristina Pérez, Xavier Puigdemont, Carme Rodríguez, Albert Torras.
Direcció: El Mirall


20 de març de 2022 a les 18h

Bojos per la Pasta

El grup Inestable Ceretana de Puigcerdà representa "Bojos per la Pasta" de Sébastien Thiéry.

Sinopsi: Us heu preguntat mai si els diners fan la felicitat? O si tenir diners fa canviar les persones? De segur que sí... Un matrimoni d'esquerres, d'edat i classe mitjana, veu trastocada la seva tranquil·la i equilibrada vida per l'aparició sobtada, inexplicable i absurda de diners a casa seva. A partir d'aquest fet anecdòtic, que juga amb els límits de la realitat i la ficció, la relació entre la mateixa parella i amb la resta de personatges, la seva dona de fer feines i un veí del tot inusual, s'anirà embolicant d'allò més, produint un seguit d'escenes delirants. Sempre en clau de comèdia, el text del dramaturg francès Sébastien Thiéry, amb la ironia i el sarcasme punyent que el caracteritza, ens ofereix la seva particular visió de l'absurditat humana, i ens porta a reflexionar sobre el tema dels diners i el paper "protagonista" que tenen en la nostra societat actual on tot es pot comprar, constatant com la cobdícia i el materialisme han guanyat la partida a l'humanisme.

Repartiment: Pau: Xavier Piguillem, Marta: Teresa Pérez de Rozas, Irina: Laura Rodríguez, Veí: Julio Loscertales

Direcció: Xavier Piguillem


24 d'abril de 2022 a les 18h

Terapèutic

El grupTeatre Centre d'Arbúcies representa «Terapèutic» de Jordi Ferragut

El Senyor Peric pateix una singular malaltia mental, per això decideix visitat un prestigiós psiquiatre que voldrà estudiar aquest inusitat cas en una sessió sorprenent, on situacions inesperades s'alternaran amb les còmiques.

"TERAPÈUTIC" és una comèdia que simultanieja l'insòlit amb l'absurd, una joguina teatral amb "anades d'olla" que pretén aconseguir somriures de complicitat en l'espectador, ja que la teràpia no és només pel personatge de l'obra, sinó també pel públic que passarà una bona estona i podrà evadir-se dels mals de cap de la quotidianitat.

Repartiment: SR. PERIC: Jaume Fàbregas, DOCTOR: Jordi Ferragut

Direcció artística: Núria i Marta Fàbregas