ITINERA

MOSTRA NACIONAL DE TEATRE AMATEUR

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya organitza una mostra amb l'objectiu de fer rodar els grups amateurs de teatre arreu del territori.

 

La Mostra Itinera arriba a la segona edició del setembre a novembre de 2022. Del 24 de setembre al 29 de novembre grups amateurs de teatre d'arreu del territori actuaran al teatre Pere Serrat dels Catòlics d'Olot. Preu per funció 5€

Organitza: Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya.

Col·labora: Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot.


Itinera 2022

Quatre històries presenten diverses situacions amb una mirada incisiva, mordaç, feridora i corrosiva sobre la pròpia existència i situació humana. Micos que es converteixen en homes tot entregant-se als deures laborals i socials a qui tots estem sotmesos. La desesperació d'un treballador de carrer enfront un problema de salut. La història d'un home que va cedint als seus principis morals per por de perdre la feina. Un home que accepta una feina humiliant i acaba transformant-se literalment en gos.

Repartiment:

Alejandro Caballero Castillo, Teresa del Pozo Lérida, Oriol Roig Mayoral, Àlex Trujillo Boqué, Mons Badia Pujals, Inés Cobo Diego, Marc Dalmasso Blanch i Laura Larrègle Gilabert

Preu 5€. Entrades a olotcultura.cat o dues hores abans al mateix teatre.  

Dissabte 24 de setembre a les 18h 

"Històries per a ser explicades" d'Osvaldo Dragún, a càrrec del Grup Envers Teatre de Barcelona.


Carolina i Elisenda Forcada, son dues germanes que porten molt de temps sense veure's. Carolina després d'un accident va quedar invàlida en una cadira de rodes i es va refugiar en una residència, on ha viscut els darrers anys. Elisenda, per altra banda, ha viscut sola a la casa familiar d'esquenes al món, tan sols amb l'ajuda de l'assistenta de la família que mai ha tingut una bona relació amb ella. Carolina ja no pot seguir pagant la residència i torna a casa, però tot ha canviat, sobretot la relació amb la seva germana. L'accident va ser el detonant de la ruptura en la relació de totes dues, però no serà l'únic entrebanc en el seu retrobament .

Repartiment:

ELISENDA FORCADA: Joana Torres

CAROLINA FORCADA: Maria Molino 

GINA: Montse Vázquez

ANNA: Magda Francesch

LLUÍS SUNYER: Albert Capel

Direcció: Albert Capel

Preu 5€. Entrades a olotcultura.cat o dues hores abans al mateix teatre.  

Diumenge 25 de setembre a les 18h 

"Les Forcada" d'Albert Capel, a càrrec de la companyia de teatre Vade Retro de Barcelona.


Un teatre. Un director, Thomas, que al final d´una tarda d'audicions, cansat i desanimat perquè cap noia està a l'alçada d'interpretar el paper protagonista de la seva obra, una adaptació de "La Venus de les Pells", que va donar origen al sadomasoquisme, es disposa a marxar cap a casa. En l'últim moment apareix Vanda, una jove actriu que és tot el que ell detesta: ordinària, vulgar, sense cervell, però que no s'aturarà fins aconseguir el paper. A través d'una increïble metamorfosis, proveïda d'accessoris i disfresses, entra en el personatge recitant cada línia del guió. Ella és el que estava buscant i mentre el càsting s'allarga sorgeix entre ells un joc de poder i seducció, on la realitat i ficció es barregen i els rols de director i actriu, dominador i dominat encara estan per decidir.

Repartiment:

Gregori Escalona 

Marta Escudé

Direcció i producció: Cia. MaGreT

Preu 5€. Entrades a olotcultura.cat o dues hores abans al mateix teatre.  

Dissabte 8 d'octubre a les 18h 

"La deessa de les pells" MaGreT, a càrrec de la  Companyia Teatral de Vilafranca del Penedès.


En un escenari simbòlic d'on no es pot sortir, quatredones s'encaren amb el públic. Són l'Alina, la Berna, la Clàvia i la Dúlia, i totes quatre han tingut experiències sexuals horribles que han malmès les seves vides. Com si fossin al purgatori, van confessant a poc a poc aquest terrible passat, marcat per l'existència d'uns homes que les han trasbalsat fins al punt d'haver-se vist obligades a matar-los. Però la confessió les allibera i, en un final catàrtic, aconsegueixen sortir de l'escenari.

Repartiment:

ALINA: Montse Delicado
BERNA: Ana García
CLAVIA: Diana Aymerich
DÚLIA: Mariant García

DIRECCIÓ: Joan de la Hoz

Preu 5€. Entrades a olotcultura.cat o dues hores abans al mateix teatre.  

Dissabte 29 d'octubre a les 18h 

"Matem els Homes" de Manuel Dueso, a càrrec del Grup EPMA de Mataró.


Un grup d'amics de tota la vida queda per sopar, algú té alguna cosa que explicar? Un d'ells proposa un joc: compartir els missatges i trucades dels seus mòbils durant el sopar. Algú té alguna cosa a amagar? Juguem?

Repartiment:

CARLES: Dani Coronas

LAIA: Fanny López 

PAULA: Judit Suárez de Figueroa,

RICARD: Andreu Collell

ALBA: Montse Sans

EDUARD: Marc Barbens

BEA: Cristina Alonso

PERE: Francesc Mir

DIRECCIÓ: Albert Capel

Preu 5€. Entrades a olotcultura.cat o dues hores abans al mateix teatre.  

 Diumenge 20 de novembre a les 18h

"Lluna de sang" d'Albert Capel, a càrrec del Grup Quadre Escènic de Sant Medir de Barcelona.


Itinera 2021