CHRIST, el mite

 La Secció Dramàtica del Centre Catòlic presenta la lectura dramatitzada de «Christ, el mite», adaptació de «Christus» del poeta olotí Josep Munteis i Bracons. Un muntatge poètic-visual sobre la Passió, mort i resurrecció de Crist que combina imatges, música, diàlegs i poesia.

Josep Munteis i Bracons (Olot 1898- 1969) va renovar, l'any 1959, un text del vigatà fra Antoni de Sant Jeroni, trinitari descalç, titulat «Representació de la sagrada passió y mort de nostre senyor Jesu-Christ» escrita el 1773. Munteis, poeta de l'escola noucentista, va escriure un text més actualitzat i renovat, amb uns diàlegs més concisos i en un poema de ric contingut i mètrica dreturera.

Ens disposem a presenciar una obra literària que ens recordarà la passió de Jesús en versos bellament escandits. El poeta ens narra un fet singular: Jesús Home és l'Home-Christus, l'Home-Messies, l'Home-Déu que es va fer un d'entre nosaltres, disposat a oferir la vida per fer-nos participar de la Vida de Déu i no morir mai més.